· 

Kuddegedrag, timing en actie

Hoe komt het dat je met de massa meebeweegt, waarom onderneem je zo graag actie en wat betekent timing voor je geld? Na het luisteren van deze podcast weet je het!

 

Op 4 mei 2010 schreeuwde een verwarde man tijdens de dodenherdenking op de Dam. Massaal bewogen de aanwezigen als een organisme weg van het geluid. Een prachtig voorbeeld van de kracht van ons instinct. Dit oergedrag heeft ons ver gebracht, maar de vraag tegenwoordig is of je dit natuurlijke gedrag nog altijd moet gebruiken.

 

De overeenkomst tussen een voetbalkeeper en een belegger is frapant. Beiden weten dat ze dingen onhandig of zelfs dom doen en toch veranderen ze het nauwelijks. 

Onze neiging tot handelen - Merel van Vugt - Woelfpek.nl
Onze neiging tot handelen - Merel van Vugt - Woelfpek.nl

In minder dan 10 minuten leer je iets over het effect van kuddegedrag, timing en de neiging tot actie. Dit zijn drie dingen waar je geld onder te leiden heeft. Hoewel ze mogelijk allemaal te verklaren zijn, is het in weinig gevallen effectief. Doe je zelf een lol en neem 10 minuten de tijd.

Reactie schrijven

Commentaren: 0