13. februari 2019
Het was weer zover hoor. Na een lange periode van mooie rendementen ging de beurs ineens hard omlaag in december. En hop paniek, beleggen werkt niet. Snel stoppen ermee. Ik sprak klanten en zelf een aantal financieel 'adviseurs' die nu zeggen; "dat beleggen werkt niet". Ik denk dat het wel werkt en dat zij zichzelf pijn doen door deze drie simpele dingen.

18. januari 2019
"Je kunt je leven niet plannen. Eerst zul je moeten ontdekken wat je passie is, waar je echt om geeft." aldus Barack Obama. Je roeping. Dat belangrijke ding waar mensen altijd naar op zoek zijn. Wat drijft je en waarom sta je op (naast je eerste bakkie koffie)? Hieronder lees je een aantal interessante inzichten over dit onderwerp.

beleggen · 06. januari 2019
Slechte eigenschappen zorgen vaak dat je dingen die je wilt onbereikbaar worden. Dat geldt in alle facetten van het leven. Een voorbeeld van 'slecht' gedrag is uitstellen. Dit maakt dat je 'straks' wel gaat sporten, leren of sparen. In essentie begin je nooit en dit kan grote gevolgen hebben voor je fysieke, mentale en financiële gezondheid. Slechte beleggingseigenschappen zorgen voor teleurstellende resultaten en als neveneffect voor een pensioen dat verder weg ligt, een studie die niet...

29. november 2018
Hoe jij je beleggingsresultaten ineens veel gunstiger ziet!

gedrag · 24. november 2018
WIl je wel doelen halen? Stop met S.M.A.R.T. maar denk groot!

gedrag · 12. november 2018
Mensen die denken veel van een bepaald onderwerp te weten blijken hun kennis te overschatten. Ze staan daarnaast ook het minst open om te leren.

gedrag · 19. oktober 2018
Lees en hoor wat de slag om Midway en tophockeyer Jeroen Hertzberger te maken hebben met overmoed.

gedrag · 10. oktober 2018
Wij hebben een domme eigenschap die je lelijk in de weg kan zitten. Hoe zit dat?

geld · 26. september 2018
Hoe verandert de wereld van financieel advies?

beleggen · 07. september 2018
Ik las een schrikbarend onderzoek. Wist je dat 52% van de Nederlanders niets regelt voor hun oude dag? Ik heb slecht nieuws voor hen. Een leuk pensioen wordt lastig, want van een normaal salaris naar alleen AOW plus een beetje betekent vaak veel minder geld per maand. De overige 48% doet wel iets. Namelijk vermogen opbouwen via een spaarrekening. Nu denk je misschien dat overige 48% goed bezig is. Nou ik denk het niet. Hieronder lees je waarom. Lees verder als jij je pensioen een zetje de goede...

Meer weergeven