Vaak vragen mensen mij wat ze moeten doen om een succesvolle beleggingservaring te krijgen. Graag vertel ik dan de mythe van de sirenen. Dit zijn half godinnen, half gier en half mens. Ze lokken zeelieden met hun prachtige gezang. De schepen komen dan dichtbij het eiland en lopen op de rotsen. Ze zingen zo mooi dat niemand het kan weerstaan. Odysseus moet langs die eilanden en verzint daarom een list. Hij beveelt zijn mannen hun oren te dichten met wax en hem vast te binden aan de mast.

Als ze in de buurt van het eiland komen raakt Odysseus bevangen door de sirenen en hij probeert uit alle macht zich los te maken. Zijn mannen horen echter niets en binden hem nog steviger vast. Daardoor lukt het om veilig langs het eiland te varen waarna de sirenen zich uit frustratie in zee werpen en verdrinken.

Wat heeft deze mythe te maken met een succesvolle beleggingservaring?

Simpel! Jij moet zijn zoals de mannen van Odysseus. Oren dicht en koers houden richting je oorspronkelijke doel. De sirenen zijn namelijk erg sterk aanwezig in de hedendaagse tijd. Elke beursbeweging is in het nieuws en financiële katernen staan vol met doemscenario’s over Brexit of de handelsoorlog of met beloofde gouden bergen met Bitcoin of edelmetalen. Deze ‘sirenen’ leiden je af en als je niet oppast vaar je met je vermogen op de kliffen.

De gevolgen hiervan zijn groot, want slechte keuzes zorgen dat je pensioen tegenvalt, je kinderen niet voldoende geld voor hun studie hebben of dat je niet de wereldreis maakt die je zo graag wilt.

Vraag maar eens in je omgeving of mensen beleggen. Hoe vaak hoor je niet “nee joh, dat werkt niet” of “ik heb alleen maar geld verloren”. Dat zijn ook de sirenen die je hoort. Bedenk je dat het nieuws, maar ook je omgeving geen enkel benul heeft van jouw situatie. Dit feit betekent automatisch dat je niet moet luisteren naar de ‘raad’ die je krijgt. Wat beter zou zijn, is dat je een ‘Odysseus’ zoekt. Iemand die met je een strategie bepaalt waardoor jij wel het rendement haalt dat er is, want beleggen levert nu eenmaal een goed resultaat op.

Wist je dat de laatste 10 jaar wereldwijde aandelen gemiddeld (dus elk jaar) 12,5% rendement opleverden? Stel je neemt 15 jaar historie dan kom je op 7,4% en dat is dan inclusief de enorme beurscrisis van 2008.

Geloof me het is niet mijn doel om iedereen aan het beleggen te krijgen. Wat ik wel wil? Zorgen dat ook jij nu en straks financiële rust hebt. Geen zorgen of je wel goed met pensioen kunt en met alle rust je kinderen laten studeren (financiële rust dan). Dit bereik je door vanuit inzicht je persoonlijk te laten adviseren door een ‘Odysseus’.

Ik help je graag!

Ik geloof dat iedereen een leuk en fijn leven wilt leiden. Nu en straks. Genieten van de momenten nu en ook voorpret voor de toekomst. Om dit financieel vol te houden is het noodzakelijk slim om te gaan met je geld. Het lijkt me gaaf om je daarbij te helpen. Daarom maak ik de podcast ‘Je Geld en of Je Leven’ en geef ik veel presentaties.

Vind je dit artikel interessant? Deel het vooral. Dank je wel!

Bron: Merel van Vugt woelfpek.nl
Bron: Merel van Vugt woelfpek.nl

Tenslotte. Mijn doel is om 10.000.000 mensen te inspireren na te denken over hun financiële toekomst. Help je mee? Deel dit artikel met een knop hieronder, luister een podcast of nodig me uit voor een presentatie. Plan je eigen dromen met de Purpuz planner. 

Neem vooral contact op voor vragen of plaats hieronder een opmerking!

Chat openen
Scan de code
Hallo 👋
Hoe mag ik je helpen?